top of page
Sök
  • Skribentens bild Karolin Bast

Charlie!

Det var ett tag sen jag skrev om mobbning. Vi har tagit en paus från min förening Sätt stopp och sätter nog igång med den nästa år. Vi har haft lite otur med styrelsen (Just för att få den att funka)


Men med tanke på alla orättvisor som händer just nu, klyftorna som bildas där vi och dom känns viktigare än att tänka tillsammans, känner jag att jag vill poängtera vikten av att inte skapa just ett vi och dom.


Ett vi och dom är anledning till att mobbning överhuvudtaget finns från början. Ett vi och dom är anledningen till att okunskap bildats och rasism blir den stora faktorn. Ett vi och dom är anledningen till mycket som är fel i världen.


Sluta skapa vi och dom, skapa vi känsla. Genom att kämpa mot rasism tillsammans kommer det gå mycket lättare.

Jag skrev om Charlie för ca 2 år sedan. Charlie är ett exempel på hur det kan kännas att vara utfryst. Tänk på det innan du skapar ett vi och dom. Mobbning och rasism hör ihop.Charlie

"Det knastrar under fötterna. Gruset fastnar under skorna. Charlie försöker gå men har stannat. Dom vill bara inte gå. Charlie sväljer, torkar sig på pannan, tar ett djupt andetag och går till klassrummet. Det står några i ett hörn utanför rummet och blänger, viskar, skrattar och pekar.

Jag är så meningslös tänker Charlie och springer till toaletten där tårarna kommer och rinner ner längs kinden."

Det finns fortfarande mobbning i skolan. När det blir höst brukar jag tänka på de barn som Charlie. Jag önskar alltid att det finns någon med unds av civilkurage som vågar säga ifrån. Som vågar ta fajten för Charlie.

Våga ställa dig bredvid Charlie.

Våga stå upp för det som är rätt.Det är inte höst, men för en del är det alltid grått. Ta fram ljuset!

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Att våga.

Tacksam.

Comments


bottom of page